De Boer: "Iedereen moet weer fris terug naar zijn club"

18 november 2020, 20:37   Bijgewerkt: 18 november 2020, 20:49

Frank de Boer kiest er vanavond tegen Polen bewust voor om enkele spelers van het Nederlands elftal te sparen met het oog op de drukke voetbalkalender. Hoewel hij en zijn manschappen gebrand zijn een goed resultaat te pakken, denkt De Boer mee met de clubs én de gesteldheid van zijn spelers. Daley Blind, die tweemaal vanaf het begin startte, blijkt echter wel nodig vanaf het eerste fluitsignaal.

"Ik laat hem spelen omdat ik de as intact wil houden", verklaart De Boer voor de camera van de NOS. De verdediger van Ajax is de enige speler die nog geen rust heeft gehad. De bondscoach van Oranje kiest ervoor om zijn backs rust te geven. "Owen Wijndal heeft twee keer bijna negentig minuten gespeeld, Denzel heeft anderhalve wedstrijd gehad nadat hij kort geleden corona heeft gehad... We moeten ervoor zorgen dat iedereen fris terugkeert naar zijn club."

De Boer zet het resultaat vanavond echter voorop. "Natuurlijk willen we winnen. We nemen de wedstrijd van vanavond erg serieus. Als Italië onverhoopt struikelt, moet het niet zo zijn dat we achteraf spijt hebben." De Boer kiest voor Donyell Malen in de aanval. "Hij laat een goede indruk achter, dus mag het nu laten zien. Samen met Memphis kan hij veel van positie wisselen."

Lees ookOranje met Hateboer

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen