Noren krijgen reglementaire 3-0 nederlaag toegewezen

Noren krijgen reglementaire 3-0 nederlaag toegewezen

18 november 2020 – Noorwegen moet de afgelaste Nations League-wedstrijd tegen Roemenië bekopen met een reglementaire 3-0 nederlaag. Dat heeft de disciplinaire commissie van de UEFA bepaald. De wedstrijd ging afgelopen weekend niet door omdat de Noorse selectie in quarantaine moest na een positieve coronatest bij Omar Elabdellaoui.

Noorwegen had zondag in actie moeten komen tegen Roemenië, maar de Noorse selectie kreeg van de Noorse autoriteiten geen toestemming om op het vliegtuig naar Boekarest te stappen. De UEFA heeft Roemenië een reglementaire 3-0 zege toegewezen en dat is goed nieuws voor de Roemenen, want zij ontlopen degradatie uit Divisie B van de Nations League. Noord-Ierland kan de laatste plaats niet meer verlaten en degradeert naar Divisie C.

Ondanks de reglementaire nederlaag, waar de Noren nog tegen in beroep kunnen gaan, kan Noorwegen woensdag de groepswinst nog pakken en promoveren naar Divisie A van de Nations League. Daarvoor moet in en tegen Oostenrijk wel gewonnen worden. Omdat de eerste keuze ook geen toestemming kreeg om naar Wenen af te reizen, speelt Noorwegen de laatste groepswedstrijd met een compleet nieuwe selectie. Onder meer Hakon Evjen (AZ), Jørgen Strand Larsen (FC Groningen) en Sondre Tronstad (Vitesse) maken deel uit van deze selectie.

gerelateerd