'Löw overleeft crisisberaad op airport en blijft bondscoach'

18 november 2020, 14:42   Bijgewerkt: 18 november 2020, 17:28

Joachim Löw (60) mag de komende periode aanblijven als bondscoach van Duitsland. Hoewel de Duitse voetbalbond na de blamage tegen Spanje (6-0) direct het vertrouwen uitsprak in de coach, heeft zijn baan serieus ter discussie gestaan. Volgens Bild mag Löw echter aanblijven en is dat besloten na een langdurige crisisoverleg op het vliegveld in München.

De Duitse media speculeerden woensdagochtend al over het vertrek van Löw, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de slechte prestaties op én na het WK van 2018, ondanks de verjonging waar onder anderen Thomas Müller, Mats Hummels en Jerome Boateng de dupe van werden. De Deutscher Fußball-Bund (DFB) liet direct weten nog achter de bondscoach te blijven staan, maar dat bleek achteraf een stuk minder zeker dan werd uitgesproken.

Op het vliegveld van München werd de toekomst van de nationale ploeg van Duitsland besproken een dag na de blamage in Sevilla, met bondscoach Löw, teammanager Oliver Bierhoff, Löw's assistent Marcus Sorg en bondsvoorzitter Fritz Keller. Het zou gaan om een gemeenschappelijk besluit van de vier heren na een uitvoering en onderling kritisch overleg.

Lees ook: Duitse media hard voor Löw: speculaties over opvolger

Löw had met de WK-titel van 2014 behoorlijk wat krediet, maar heeft die de laatste jaren flink verspild. De coach, die nog een contract heeft tot en met het WK van 2022, leed dinsdagavond de grootste nederlaag in 89 jaar voor de nationale ploeg van Duitsland. De prestaties in de Nations League waren sowieso al matig met slechts twee zeges en het Duitse volk ziet onder andere smaakmaker Müller graag terugkeren.

Löw had na de blamage op het WK 2018 een verjonging aangekondigd van die Mannschaft en houdt daar ondanks fantastische prestaties van de spelers van Bayer München aan vast. Gezien zijn recente uitspraken over dit onderwerp kan hij daarop niet meer terug. Veel Duitse journalisten zagen dinsdagavond een 'gebroken ploeg', waardoor de kritiek op Löw niet bepaald zal verzwakken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen