Cijntje over 'meneer' Hiddink: "Af en toe deed hij ook even mee"

18 november 2020, 13:55

Heracles Almelo-aanvaller Jeremy Cijntje heeft veel respect voor Guus Hiddink, de nieuwe bondscoach van Curaçao. De buitenspeler maakte in de afgelopen week kennis met de vervanger van Remko Bicentini en was onder de indruk. "Ik heb veel respect voor meneer Hiddink en kijk tegen hem op. Je wil dan als speler natuurlijk laten zien wie je bent." 

Dat vertelt hij op de clubsite over zijn ervaringen afgelopen tijd. "Het is toch iemand die bij grote clubs heeft gezeten en een paar keer kampioen is geworden", weet Cijntje over de nieuwe coach van Curaçao, die de afgelopen trainingsweek begeleidde. Er stonden geen interlands op het programma, wel konden de spelers zich laten zien aan de nieuwe bondscoach.

"Het was een kennismaking met het team en de nieuwe trainer. Hij kon zo zien hoe de ploeg ervoor staat. We stonden een week lang met een lach op ons gezicht op het veld. De trainingen waren pittig en serieus, maar er was genoeg ruimte voor wat spelletjes en plezier tussendoor. Af en toe deed ook de trainer even mee", aldus Cijntje, over de 74-jarige Hiddink.

Lees ookHiddink eindelijk aan de slag bij Curacao: "Voor alle partijen goed"

Met de ervaren trainer is het doel duidelijk: de club wil zich kwalificeren voor het WK in Qatar. Cijntje: "Voor Curaçao is het een mooie kans om mee te doen voor plaatsing. Iedereen in het team wil er vol voor gaan. In maart spelen we de eerste wedstrijden. Of ik dan opnieuw bij de selectie zit? Mocht mijn kans komen, dan ga ik die met beide handen aangrijpen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen