Amateurclubs kritisch op besluit KNVB ondanks beloftes

Amateurclubs kritisch op besluit KNVB ondanks beloftes

18 november 2020 – De Nederlandse amateurclubs kunnen zich niet helemaal vinden in de beslissing van de KNVB om het bekertoernooi te vervolgen met alleen maar profclubs. Volgens de inzichten van de amateurs was er nog wel degelijk ruimte geweest in het schema en moet men in Zeist meer van zich afbijten richting de beleidsmakers in Den Haag."Jammer dat de amateurs weer de dupe zijn. Misschien was er nog wel ruimte geweest in het programma", stelt voorzitter Ton van Marrewijk van Westlandia tegenover De Telegraaf. "We hadden heel graag een mooie sportieve prestatie willen neerzetten. Nu kan dat niet, in een jaar waarin ons al zoveel ontnomen is. De sport is al meer dan hard gestraft en wat mij betreft mag de KNVB daar best wat steviger tegenin gaan."

 "We hadden het al een beetje verwacht, maar het blijft een grote sportieve teleurstelling", baalt Harkemase Boys-voorzitter Sipper Heeringa tegenover Omrop Fryslân. "Het voordeel is, de KNVB heeft wel naar onze lobby's geluisterd waardoor er wel een vergoeding tegenover staat." Liever had hij overigens gezien dat de reguliere competitie gehalveerd was bij de amateurs en zijn club zodoende in de beker was gebleven.

Lees ookAmateurteams uit de KNVB Beker: zo gaat het verder

"Een compensatie zal er wel komen, maar wij hadden liever die wedstrijd gespeeld met 3500 toeschouwers op ons sportpark", verduidelijkt Staphorst-voorzitter Benny Miggels tegenover RTV Oost. Over de belofte dat ze volgend jaar weer aan de beker mogen deelnemen, is hij eveneens kritisch. "Als Derde Divisie-club ben je sowieso geplaatst, maar voetballen wij daar volgend jaar nog in? Dat is kijken in een glazen bol."

Ook bij SV TEC waren ze kritisch over de beloftes die de KNVB deed na hun moeilijke besluit. "Dat is mooi. Maar de KNVB had het beter moeten communiceren", stelt TEC-voorzitter Johan Verweij. Vanuit HHC Hardenberg is meer begrip: "Het is sportief jammer, maar vanuit het oog op de gezondheid te respecteren. We zijn ook blij met de compensatie in dit financieel lastige seizoen", laat preses Bert Beun weten op de clubsite.  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 18 januari 2021

  2. zondag 17 januari 2021