EK-duels 2021 financieel belangrijk voor ArenA: "Houdt niet over"

18 november 2020, 10:54   Bijgewerkt: 18 november 2020, 10:59

De Johan Cruijff ArenA is normaliter een van de onderkomens op het EK 2021 en ook voor het stadion wordt dat een belangrijke inkomstenbron. Doordat in Nederland nog altijd zonder publiek gespeeld moet worden, heeft ook het onderkomen in Amsterdam financiële moeilijkheden. Als het eindtoernooi toch op één plek wordt gehouden, betekent dat een nieuwe domper.

"Er zijn gesprekken geweest tussen de UEFA en de KNVB. De conclusie is dat we uitgaan van een EK in twaalf verschillende landen zoals altijd de bedoeling was", stelt Henk Markerink, directeur van de Arena. "Dat zou in het slechtste geval ook zonder publiek en met beperkt publiek kunnen zijn. Er is wel aangegeven dat er ook aan varianten wordt gedacht. (…) Ze willen dat het toernooi sowieso doorgaat. Het doel heiligt dan de middelen."

Lees ook'UEFA wil EK in één land

Voor de Johan Cruijff ArenA is het financieel heel belangrijk dat er gevoetbald gaat worden met fans. "Het is duidelijk dat die EK-wedstrijden voor ons heel belangrijk zijn", erkent Markerink. "Het is continu tellen hoeveel geld er nog in de kas zit. We moeten heel voorzichtig manoeuvreren. We houden het schip voorlopig wel drijvende, maar het houdt natuurlijk niet over. Het moet allemaal niet lang meer duren. We leven bij de gratie van bezoekers."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen