Koeman puzzelt voor Atletico-uit: geen Busquets en Fati

18 november 2020, 08:28

Ronald Koeman heeft zijn puzzel voor de opstelling tegen Atlético Madrid vermoedelijk bijna al helemaal gelegd. Bij afwezigheid van Sergio Busquets kiest de Nederlandse coach als 'dubbele zes' voor Miralem Pjanic naast Frenkie de Jong, terwijl voorin Philippe Coutinho mogelijk terugkeert. Achterin is Sergino Dest nog een van de twijfelgevallen.

Dat schrijft El Mundo Deportivo in aanloop naar de absolute topper in de Primera Division, waarin er 'weinig ruimte is voor fouten' voor FC Barcelona, dat na deze interlandbreak voor een strakke planning staat van tien wedstrijden. De achterstand op koploper Real Sociedad is namelijk al liefst negen punten, wel heeft Barca twee duels minder gespeeld.

De ochtendkrant weet dat verdediger Ronald Araújo (spierblessure) nog altijd niet inzetbaar is voor de Catalanen en Gerard Piqué en Clement Lenglet dús weer het centrale duo vormen, met Jordi Alba – nog altijd niet opgeroepen bij Spanje – als linksback. Sergino Dest en Sergi Roberto strijden nog om een plek als rechtsachter, al kan laatst genoemde ook als nummer zes uit de voeten. Carlos Aleñá en Riqui Puig lijken daarvoor geen serieuze basisopties.

Zij zullen dan ook niet starten en dus vormen Pjanic en De Jong voor het eerst in La Liga samen het blok (wat tegen Juventus in de Champions League overigens al wel gebeurde), terwijl Lionel Messi zoals altijd een vrije rol heeft voorin en op papier achter de spits begint. Omdat ook Ansu Fati ontbreekt en Coutinho juist terugkomt van een spierblessure, is het puzzelen. Als de Braziliaan start, dan zal dat mogelijk ten koste gaan van Pedri, al kan het talent ook achter de spits en Antoine Griezmann – die als diepste aanvaller lijkt te starten – nog naar rechts.

Vermoedelijke opstelling: Ter Stegen, Dest/Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Pjanic, De Jong; Dembélé, Messi, Coutinho/Pedri, Griezmann

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen