Ziyech in blakende vorm dirigeert Marokko naar winst

Ziyech in blakende vorm dirigeert Marokko naar winst

17 november 2020 – Hakim Ziyech heeft het dinsdag weer laten zien bij Marokko. De spelmaker van Chelsea was tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek belangrijk met een doelpunt en een assist. Door zijn impulsen zegevierden De Atlas Leeuwen met 0-2 en deed de ploeg goede zaken in de Afrika Cup-kwalificatie. Een startbewijs voor dat toernooi kan Marokko al bijna niet meer ontgaan.

Bij Chelsea was Ziyech al in uitstekende vorm en die lijn heeft hij doorgetrokken naar Marokko. De spelmaker was bij zijn land vrijdag ook de grote man in de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek. Ziyech scoorde twee keer en was de grote uitblinker, terwijl ook AZ-debutant Zakaria Aboukhlal scoorde: 4-1. De return tegen dat land heeft wederom drie punten opgeleverd voor Marokko.

Dinsdag schoot Ziyech na veertig minuten een vrije trap in het doel. Hij sneed de bal vanaf de zijkant aan en de bal was zo scherp getrapt, dat de keeper de mist in ging en de bal bij de tweede paal in het doel viel. Het bleef lang 0-1, maar op aangeven van Ziyech bepaalde Youssef En-Nesyri (Sevilla) de eindstand op 0-2. Een prima interlandbreak dus voor Marokko, waar AZ-talent Aboukhlal wederom inviel. Hij deed het laatste kwartier mee als vervanger van Achraf Hakimi.

Door de tweede zege op rij op de Centraal-Afrikaanse Republiek staat Marokko na vier speelronden bovenaan in de groep. De ploeg heeft 10 punten, veel meer dan nummer twee Mauritanië (5 punten). Omdat de eerste twee landen zich plaatsen voor de Afrika Cup, is er geen vuiltje aan de lucht voor Marokko.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021

  3. donderdag 15 april 2021