Geen vaccinatieplicht vanuit KNVB en voor Olympische sporters

17 november 2020, 13:34

De KNVB gaat voetbalclubs niet verplichten om spelers te vaccineren tegen het coronavirus. Clubarts Edwin Goedhart laat weten dat een mogelijke vaccinatie, wanneer die beschikbaar komt, de verantwoordelijkheid is van de clubs, niet van de KNVB. Ook is het niet op voorhand een verplichting, zoals dat ook voor de Olympische sporters geldt.

Dat stelt Goedhart tegenover het Algemeen Dagblad. 'Wel is de KNVB van plan om initiatief te nemen rondom jeugdtoernooien. Als jeugdselecties van Nederland meedoen aan eindtoernooien, neemt de bond de verantwoordelijkheid voor het vaccineren van de jeugdinternationals op zich', schrijft de ochtendkrant over het coronabeleid van de KNVB.

Het coronavaccin is overigens nog wel ver weg voor de topsport. Hoewel de ontwikkelingen op dat gebied een positieve ontwikkeling doormaken, zal het nog even duren voor er ook daadwerkelijk gestart wordt met de vaccinatie. Ook is het zeer de vraag of topsporters dan ook als eerste in de rij staan om gevaccineerd te mogen worden.

Ook komt er voor Olympische sporters geen vaccinatieplicht, zo kwam dinsdag naar buiten via IOC-voorzitter Thomas Bach. De sporters, waaronder de OranjeLeeuwinnen, mogen zelf een beslssing nemen of ze zich laten vaccineren of niet. Wel wordt er vanuit het IOC een beroep gedaan op de sporters om het te doen, mits de mogelijkheid daar is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen