De Boer kondigt wijzigingen aan bij Oranje in Polen: "Frisse benen"

17 november 2020, 12:44   Bijgewerkt: 17 november 2020, 13:00

Frank de Boer gaat voor het duel met Polen enkele nieuwe spelers aan de aftrap brengen. De bondscoach wilde niet vertellen welke veranderingen hij gaat doorvoeren, maar kondigde aan 'frisse benen' aan de aftrap te willen hebben. "Iedereen kan spelen, maar we gaan niet met dezelfde elf spelen", kondigde de bondscoach wijzigingen aan.

Dat vertelde hij tijdens de persconferentie. Daarop ging het onder andere over Ryan Babel, die vanwege het coronavirus afviel en voor wie geen vervanger [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/375539/babel-test-weer-positief-en-reist-definitief-niet-mee-naar-polen-uit/,_blank,werd opgeroepen]. "Je gaat nadenken: als ik iemand wil wisselen op die positie, wordt dat dan diegene die ik oproep. Dat denk ik niet, want ik heb nog andere opties om in te zetten", aldus De Boer. "Dus dan hoeft er ook niet iemand in de bubbel te komen."

Final Four

Dus speelt Oranje met 22 spelers tegen Polen, van wie De Boer wil winnen. "We hebben het bereiken van de Final Four niet in eigen hand. Maar als we drie punten halen, kunnen we hopen op een uitglijder van Italië. Als ze zo spelen als tegen Polen, wordt het lastig, met name het eerste half uur speelden ze heel erg goed. Maar je weet niet hoe de omstandigheden zijn in Bosnië en hoe het veld daar is", aldus de oefenmeester. "Maar we moeten niet achteraf denken: 'hadden we maar beter ons best gedaan'."

Toch is de oefenmeester ook niet ontevreden met de stappen die zijn team zet. "We hebben een goed beeld van wat we kunnen. Maar dat we nog stappen moeten maken, is duidelijk. We kunnen verschillende systemen spelen, we zijn op de goede weg", zag De Boer ook tegen Bosnië. "We hadden veel beweging, veel creativiteit. Dat kunnen we laten zien." Dat Robert Lewandowski mogelijk ontbreekt woensdagavond, helpt ook mee. "Hij is de beste centrumspits ter wereld, dus dat scheelt wel. Maar het liefst speel je tegen de beste elf." 

Va-banque spelen

De coach wil woensdagavond op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Bosnië, om te kunnen schakelen tijdens de wedstrijd als dat nodig is. "Je kunt va-banque spelen als het 0-0 of 1-1 is", doelde De Boer op een voor Oranje positieve tussenstand in Bosnië. Door het onderling resultaat moet Oranje winnen en mag Italië niet winnen in Bosnië. "Tegen Bosnië hebben we eerder ook 3-3-4 gespeeld, met Van Dijk als spits."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen