Eredivisie-spelers blij met oproep bij bizarre situatie Noorwegen

Eredivisie-spelers blij met oproep bij bizarre situatie Noorwegen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 november 2020 – Door een corona-besmetting bij Noorwegen werd de gehele selectie per direct in quarantaine gezet, wat goed nieuws betekende voor Eredivisie-spelers Hakon Evjen (AZ), Jørgen Strand Larsen (FC Groningen) en Sondre Tronstad (Vitesse). Het drietal werd opgeroepen voor de cruciale interland tegen Oostenrijk, tegen wie het promotie in de Nations League kan afdwingen. Tronstad en Strand Larsen hopen zijn debuut te maken voor Noorwegen.

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. "De onrust kreeg ik uiteraard mee. Daarmee had ik al goede hoop. Ik draai lekker bij Vitesse. Het is geweldig geselecteerd te zijn", laat hij weten tegenover het regionale dagblad. Het is een vrij bizarre situatie, omdat de gehele nationale ploeg in quarantaine ging na de besmettingen van Omar Elabdellaoui, waardoor het duel met Roemenië al niet doorging. Vermoedelijk wordt die afgelaste wedstrijd omgezet in een reglementaire 3-0 nederlaag. Noorwegen kan desondanks de groepswinst nog pakken en promoveren naar divisie A van de Nations League. Daarvoor moet er in Oostenrijk wel gewonnen worden.

"Het is heel apart allemaal. Ik hoop op mijn debuut. En als ik dan indruk kan maken, zit ik er in de volgende interlandperiode misschien weer bij. Op sportief vlak is dit een prachtige kans voor mij", stelt Tronstad over zijn eigen situatie bij de nationale ploeg van Noorwegen. "Er wacht een pittige klus, maar dit is voor ons allemaal ook een belangrijk moment. Ik kijk enorm uit naar deze wedstrijd."

Lees ook: Drie Eredivisie-spelers in nieuwe Noorse selectie

Ook FC Groningen-aanvaller Jørgen Strand Larsen werd opgeroepen, ondanks dat hij een vakantie genoot en de afspraak was dat hij niet in actie zou komen. "Ze zijn erg bezig met mijn fitheid, dus dit was ook de juiste periode om me rust te geven. Het lijkt nu misschien een beetje ongelukkig voor FC Groningen, maar ook voor de club een mooie mogelijkheid dat ik mezelf op een ander podium kan laten zien", vertelt de spits daarover tegen RTV Noord.

"Ik moet er nu voor zorgen dat ik fit blijf. Het doel is nu om te winnen tegen Oostenrijk, terug naar Groningen te gaan en dan zaterdag van Vitesse te winnen", aldus de spits. "Ik ben natuurlijk hartstikke trots. Ik weet nog niet zeker of ik mijn debuut ga maken, maar er zijn nu maar twee spitsen. Ik heb dus goede hoop dat ik ga starten." Naar eigen zeggenis hij 'fit en fris' na de vrije periode die hij kreeg van FC Groningen. Om die reden ontbrak hij tegen Feyenoord in de laatste wedstrijd voor de interlandperiode. 

Reacties

gerelateerd