Enrique nog altijd achter Ramos: "Heeft geen advies nodig"

Enrique nog altijd achter Ramos: "Heeft geen advies nodig"

16 november 2020 – Sergio Ramos baarde in het weekend opzien door liefst twee penalty's te missen bij Spanje. Daardoor kwam zijn land niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Zwitserland. Volgens bondscoach Luis Enrique was er echter geen reden om kwaad te zijn op de 34-jarige verdediger. Hij staat ook nog altijd achter de de verdediger die zijn 177ste interland speelde.

Hij nam het record uit handen van Gianluigi Buffon, die 176 keer speelde namens Italië. Ramos zal echter geen goed gevoel overhouden aan zijn memorabele interland. Door de averij in Zwitserland moeten de Spanjaarden Duitsland voor zich dulden in de Nations League-groep. Het verschil bedraagt één punt. Dinsdag vechten de twee toplanden in een rechtstreeks duel uit wie de Final Four bereikt.

Reden voor paniek richting het treffen met Duitsland van dinsdag is het niet. "Ik weet niet of Sergio de beste penaltynemer ter wereld is. Sergio weet wat het is om met druk om te gaan, want dat beleeft hij zijn hele loopbaan al. Hij heeft ook geen advies nodig, ook niet wat betreft zijn contract bij Real Madrid. Zijn enthousiasme en zijn leiderschap zijn er nog altijd. We zijn blij met hem", sprak de bondscoach volgens Marca.

gerelateerd