Zirkzee geniet van Lewandowski: "Probeer te kijken en te leren"

16 november 2020, 17:52

Bij Bayern München heeft Joshua Zirkzee een perfecte leermeester in de persoon van Robert Lewandowski. De jonge Nederlander geniet van het spel van de topspits en probeert zoveel mogelijk van hem op te steken op het trainingsveld en in de wedstrijden. Zirkzee ziet zijn concurrent als de beste spits ter wereld.

Tegenover het Algemeen Dagblad vertelt de aanvaller over de samenwerking met de spits. "Robert is een complete spits, ik denk sowieso de beste die er is op dit moment", zegt Zirkzee over de 32-jarige aanvaller. "Op elk gebied is hij uitstekend. Koppen, springen, in de combinatie, noem het maar op. Ik probeer zoveel mogelijk van Lewandowski mee te nemen. En dat probeer ik te combineren met mijn eigen spel", zegt Zirkzee. "Robert staat er altijd voor open om jonge jongens zoals ik dingen te leren. Hij is ook wel een speler die op zichzelf gefocust is natuurlijk met zoveel wedstrijden die we bij Bayern gespeeld hebben. Dan is het ook zwaar."

Zirkzee ziet het vooral als leerzaam om met de Pool op het trainingsveld te staan. "Wat ik vooral van hem leer? Loopacties maken, timing, hoe hij beweegt als wij van achteruit aan een aanval gaan beginnen. Dat soort spitsendingetjes allemaal. Ik ben niet echt iemand die naar een speler toestapt en vraagt: hoe doe je dit en hoe doe je dat? Ik probeer gewoon te kijken en daar van te leren."

Voor Zirkzee is de situatie lastig, omdat hij met Lewandowski een absolute topspits voor zich heeft en de club in de zomer ook nog Eric Maxim Choupo-Moting aantrok. "Het is belangrijk dat ik hele wedstrijden ga spelen. Ik probeer wedstrijdfit te blijven en mocht het zo zijn dat ik in de winterstop een tijdelijke stap kan maken, dan is dat misschien een optie."

Lewandowski neemt het met Polen woensdag op tegen het Nederlands elftal in de Nations League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen