Drie Eredivisie-spelers in nieuwe Noorse selectie

Drie Eredivisie-spelers in nieuwe Noorse selectie

16 november 2020 – Noorwegen komt woensdag toch in actie tegen Oostenrijk. De Noorse voetbalbond heeft een nieuwe selectie samengesteld omdat de A-selectie in quarantaine zit. Hakon Evjen (AZ), Jørgen Strand Larsen (FC Groningen) en Sondre Tronstad (Vitesse) zijn voor het eerst opgeroepen.

De Noorse voetbalploeg had zondag in actie moeten komen tegen Roemenië, maar kreeg van de Noorse overheid geen toestemming om op het vliegtuig naar Boekarest te stappen nadat Omar Elabdellaoui positief testte op corona. De selectie van bondscoach Lars Lagerbäck zit nog steeds in quarantaine en kan derhalve ook niet naar Oostenrijk afreizen.

Om de wedstrijd door te kunnen laten gaan, heeft de Noorse voetbalbond een nieuwe selectie samengesteld. Veel van de geselecteerde spelers hebben hun interlanddebuut nog niet gemaakt. Onder meer Evjen, Strand Larsen en Tronstad mogen zich voor het eerst melden. Het Noorse team zal in Oostenrijk geleid worden door Leif Gunnar Smerud, de bondscoach van Jong Noorwegen.

Vermoedelijk wordt de afgelaste wedstrijd tegen Roemenië omgezet in een reglementaire 3-0 nederlaag. Noorwegen kan desondanks de groepswinst nog pakken en promoveren naar divisie A van de Nations League. Daarvoor moet er in Oostenrijk wel gewonnen worden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021