Voor De Jong maakt het niet uit wie naast hem speelt

Voor De Jong maakt het niet uit wie naast hem speelt

16 november 2020 – Bondscoach Frank de Boer koos er tegen Bosnië-Herzegovina voor om op het middenveld Davy Klaassen naast Frenkie de Jong te zetten. Tegen Spanje speelde Donny van de Beek nog aan de zijde van de Barça-middenvelder. Een voorkeur voor een van de twee spelers als partner op het middenveld heeft De Jong niet. Althans, die spreekt hij niet uit.

"Voor mij maakt het niet zoveel uit. Ik moet ervoor zorgen dat ik er zelf in sta, dan zie ik wel wie er om me heen staan ", klinkt het diplomatieke antwoord van De Jong op de vraag van de NOS hoe het middenveld met Klaassen naast hem voelde. "Het ging vanavond prima, maar ook in andere samenstellingen hebben we goed gespeeld. Ik wil helemaal niets zeggen over de invulling, dat is aan de trainers."

Tegen Bosnië boekte Oranje eindelijk weer een zege. "Maar ik vond niet dat het slecht ging. We hebben Italië twee keer gehad. De eerste wedstrijd was minder, de tweede beter en die hadden we kunnen winnen. Tegen een goed land als Spanje speelden we 1-1. Bosnië moesten we winnen en dat hebben we gedaan."

gerelateerd