Berghuis wil eerste Oranje-goal niet als drempel zien

15 november 2020, 23:47   Bijgewerkt: 15 november 2020, 23:56

Steven Berghuis kon rekenen op een basisplaats en maakte een goede indruk bij de 3-1 overwinning op Bosnië-Herzegovina. Toch leek de Feyenoorder nadrukkelijk op zoek naar een goal, die hij niet wist te maken. "Je moet gewoon leveren als aanvaller, het is Oranje", snapt de rechtsbuiten.

"Er kwamen twee kansen na rust, die moeten gewoon zitten", zei een zelfkritische Berghuis op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Dan ben ik gewoon kwaad op mezelf. Ik ben er niet heel nadrukkelijk naar op zoek. Ik probeer wat bij te dragen, creatief te zijn en doelpunten te maken, zoals ik bij m'n club ook doe. Ik wil het niet als drempel zien. Ik kom in de positie, dus daar ben ik tevreden over. Nu moet ik de trekker overhalen", aldus Berghuis, die ondanks de vele doelpunten in zijn loopbaan nog niet trefzeker was namens Oranje.

Toch speelde Berghuis net als zijn teamgenoten een goede wedstrijd, wat volgens hem ook lag aan het strijdplan. "We speelden tegen een tegenstander waarvan je weet dat ze ver inzakken en vrij weinig initiatief nemen in pressing. Dan moet je verrassend zijn. We hadden veel diepte en loopacties op de juiste momenten. In de eerste helft maakten we drie goede goals waarvan één zwaar onterecht werd afgekeurd. Dat was jammer, maar er zat genoeg verrassing in om zo'n type tegenstander kapot te spelen."

Berghuis was het daarbij eens met de tactische keuzes van de bondscoach. "Bij de eerste voorzet van Dumfries staan er vier, vijf jongens in de zestien. De man van Gini trok naar mij toe, waardoor Gini vrij kwam. Dat had Denzel goed gezien, waardoor hij hem zo binnen kon schuiven. Ook Owen had een aantal keer genoeg aanspeelmogelijkheden in de zestien. Keuze te over."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen