Denemarken stelt feestje België door late penalty nog even uit

15 november 2020, 22:49

Ondanks een 2-0 overwinning op Engeland heeft België zich zondagavond nog niet gekwalificeerd voor de eindronde van de Nations League. Een door Christian Eriksen benutte strafschop in blessuretijd zorgde dat Denemarken nog altijd kans maakt om de Belgen in te halen. Woensdag zal in een onderling duel de beslissing in groep 2 vallen.

België zelf deed wat het moest doen en won van Engeland. Al vroeg in de wedstrijd zette het land een goede uitgangspositie neer. Na tien minuten spelen was het Youri Tielemans die met een venijnig afstandsschot zijn land op 1-0 zette. Een klein kwartier later wist Dries Mertens de voorsprong met een geweldig ingeschoten vrije trap te verdubbelen. Zo stond al binnen een half uur de eindstand van 2-0 op het scorebord en was het vooral hopen op puntverlies van Denemarken.

De wedstrijd van Denemarken leek voor België al goed te zijn afgelopen. Op het moment dat het laatste fluitsignaal klonk, stevenden de Denen af op een 1-1 gelijkspel tegen het IJsland van AZ-speler Albert Gudmundsson. De voorsprong uit een vroege strafschop van Eriksen werd in de 85e minuut weggepoetst door Vidar Kjartansson. In de blessuretijd ging de bal echter nogmaals op de IJslandse penaltystip. Opnieuw ging Eriksen erachter staan en opnieuw schoot de oud-Ajacied raak. Denemarken won met 2-1 en is dus nog altijd in de race voor een plek bij de Final Four.

Woensdag neemt België het in eigen huis op tegen Denemarken. De bezoekers hebben dan een overwinning nodig om zich nog te kwalificeren voor de eindronde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen