Groepswinst Oranje niet meer in eigen hand na zege Italië

15 november 2020, 22:39

In de Nations League-poule van Oranje was Italië zondagavond met 2-0 te sterk voor Polen. Jorginho (penalty) en Domenico Berardi zorgden voor de treffers. De Italianen klimmen daarmee over Polen en Nederland heen naar plek 1. Oranje staat tweede en heeft Italiaans puntverlies nodig om zich nog te kunnen kwalificeren voor de Final Four. 

Het was een erg eenzijdige wedstrijd tussen Italië en Polen, waarin de uitploeg niet één schot op doel wist te lossen. Italië - dat het moest doen zonder de met corona besmette bondscoach Roberto Mancini - had de overhand, maar had een strafschop nodig om dat om te zetten in een voorsprong. Na vasthouden van Grzegorz Krychowiak ging de bal op de stip. Specialist Jorginho miste weliswaar een aantal keer namens Chelsea, maar schoot dit keer voor zijn land onberispelijk binnen. Jacek Goralski pakte in de 76e minuut bovendien ook nog zijn tweede gele kaart, waardoor Polen de wedstrijd met een man minder moest uitspelen. Tegen de tienkoppige uitploeg maakte Berardi uiteindelijk ook nog 2-0.

Door de overwinning van Italië heeft Nederland groepswinst in de Nations League niet langer in eigen hand. De Italianen staan een punt boven Oranje en moeten dus gelijkspelen of verliezen op bezoek bij Bosnië en Herzegovina. Nederland zelf kan alleen maar een zo goed mogelijk resultaat neerzetten tegen Polen en hopen op een gunstige uitslag. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen