Babel testte positief op corona, maandag volgt nieuwe test

15 november 2020, 22:11

Kort voor de wedstrijd van Oranje tegen Bosnië-Herzegovina werd bekend dat Ryan Babel niet op de bank zou zitten. Hoewel eerdere berichtgeving van de KNVB stelde dat hij drie coronatests met een negatieve uitslag terug kreeg, liet bondscoach Frank de Boer na afloop van de wedstrijd op de persconferentie weten dat de aanvaller uiteindelijk wel positief was getest. Morgen (maandag) zal moeten blijken of het gaat om een vals positief of dat hij echt besmet is.

"Hij voelde zich niet lekker", legde De Boer uit. "Daarom hebben wij hem uit de groep gelaten. Vervolgens is er een sneltest gedaan, toen bbleek hij positief te zijn. Morgen krijgt hij weer een test, net als wij. Er zijn in het verleden al meer foute testen geweest, dus laten we hopen dat het zo is. Hij had wel symptomen, hoofdpijn en niet helemaal lekker. Dan nemen wij geen risico. Uiteindelijk bleek dat een goede keuze."

Zaterdag bracht de KNVB nog naar buiten dat alle spelers en stafleden negatief waren getest. Pas kort voor de wedstrijd kwam het nieuws van Babel naar buiten. Aanstaande woensdag speelt Nederland de laatste Nations League-wedstrijd tegen Polen. Of Babel er dan bij kan zijn, zal uit de test van maandag moeten blijken. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen