De Boer zag Oranje gas geven: "Ze hebben goed geluisterd"

15 november 2020, 20:50   Bijgewerkt: 15 november 2020, 21:00

Frank de Boer heeft tegen Bosnië-Herzegovina zijn eerste overwinning als bondscoach van het Nederlands elftal geboekt. Na een nederlaag tegen Mexico (0-1) en gelijke spelen tegen Bosnië (0-0), Italië (1-1) en Spanje (1-1) wist zijn ploeg dit keer met 3-1 te winnen. "Het is altijd lekker als je een overwinning op zak hebt", zei een opgeluchte bondscoach na afloop van de wedstrijd op de persconferentie. 

Het meest tevreden was De Boer over de manier waarop de overwinning tot stand kwam, zo gaf hij aan. "Zeker in de eerste helft speelden we in een hoog tempo. We hadden zowel mensen die in de bal kwamen als diepgang zonder bal. We waren dreigend achter de laatste lijn, waardoor het moeilijk te verdedigen was. Daarna was er felheid in de omschakeling om zo snel mogelijk de bal te veroveren. Daar werd ik wel blij van." 

Dat alles behoorde ook tot het strijdplan van de bondscoach. "Ik heb aangegeven in de voorbespreking dat we in de eerste 25 minuten vol gas moesten geven. Zij zouden proberen ons uit ons ritme te halen en het tempo naar beneden te brengen. We moesten proberen door snelle vrije trappen en inworpen te nemen het tempo zo hoog mogelijk te houden en hopelijk het verschil te maken. Daar hebben ze goed naar geluisterd", lachte De Boer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen