Numan ziet in Wijndal de potentiële eerste linksback op het EK

15 november 2020, 17:53

Owen Wijndal is vanavond tegen Bosnië-Herzegovina opnieuw de linksback van het Nederlands elftal. De speler van AZ speelde vorige week ook al in de vriendschappelijke interland tegen Spanje en deed dat zeer verdienstelijk. Voormalig Oranje-linksback Arthur Numan ziet in Wijndal de linksachter van Nederland op het aankomende EK.

"Ik denk dat Nederland behoeft heeft aan een vaste linksback", vertelde Numan aan de NOS. "Het was de afgelopen jaren telkens een beetje schuiven, hoewel Blind wel de aangewezen man voor die positie is geweest." Numan denkt dat de kwaliteiten van Blind en Wijndal beiden van pas kunnen komen. "Het hangt denk ik ook van het type tegenstander af. Blind is veelzijdig en tactisch sterk, maar Wijndal heeft zijn power en snelheid. Dat liet hij tegen Spanje negentig minuten zien."

Numan vervolgt: "Ik houd persoonlijk ook wel van een dynamische vleugelverdediger. Er zit sowieso een goed koppie bij hem op, dat zag je ook wel aan het interview dat hij na de wedstrijd tegen Spanje gaf. Het is voor Wijndal belangrijk dat hij veel blijft spelen en het liefst ook op een Europees niveau. Dan kan hij voor het EK zeker een kandidaat zijn voor een basisplaats. Alleen de ervaring van een eindtoernooi kan voor hem goud waard zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen