De Boer legt keuze voor Klaassen boven Van de Beek uit

15 november 2020, 17:49

Frank de Boer heeft zijn opstelling voor het duel met Bosnië-Herzegovina op vijf plekken gewijzigd. De bondscoach kiest op het middenveld voor Davy Klaassen in plaats van Donny van de Beek. Vlak voor de aftrap geeft De Boer tekst en uitleg bij zijn keuze.

De Boer geeft toe dat de keuze tussen Klaassen en Van de Beek de moeilijkste van allemaal was. "Ik haal de topscorer van de wedstrijden die onder mij zijn gespeeld eruit. Davy is in heel goede vorm. Daarnaast denk ik dat we heel veel in balbezit zullen zijn, op de helft van de tegenstander zullen spelen en dat onze backs vrij hoog zullen spelen. We moeten ook spelers hebben die het huis bewaken. Zo'n type is Klaassen, net zoals De Roon", aldus de bondscoach voor de camera van de NOS.

Oranje moet tegen Bosnië opportunistischer spelen dan tegen Spanje, vindt De Boer. "Beweging zonder bal, gaten trekken en vuile meters maken om ruimte te creëeren. Een hoog tempo is ook belangrijk. Dat kan soms heel lastig zijn omdat zij heel gegroepeerd staan. Maar we moeten proberen er doorheen te komen. Ik hoop dat we snel een doelpunt kunnen maken, zodat zij uit hun schulp komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen