Wijndal opnieuw in basis, ook Klaassen start tegen Bosnië

15 november 2020, 16:21   Bijgewerkt: 15 november 2020, 16:32

Frank de Boer beloont Owen Wijndal voor zijn sterke optreden tegen Spanje. De linksback van AZ krijgt opnieuw een basisplaats bij Oranje, dat het opneemt tegen Bosnië en Herzegovina. De Boer kiest tevens voor Davy Klaassen op het middenveld. Steven Berghuis mag net als tegen Spanje vanaf de rechterkant voor de aanvoer op Luuk de Jong zorgen.

Dat betekent dat Memphis vanaf de linkerkant start, in tegenstelling tot zijn rol als centrumspits die hij onder Ronald Koeman bekleedde. De Bosniërs stuiten op een defensie die wordt gevormd door Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Daley Blind en dus Wijndal. Dumfries viel tegen Spanje na rust in en liet een overtuigende indruk achter. Daardoor kreeg hij de voorkeur boven de matig spelende Hans Hateboer.

Ook Klaassen keert na jaren dus terug op het opstellingsformulier, nadat hij deze week al zijn rentree maakte in de selectie. Hij bestiert het middenveld met Frenkie de Jong en aanvoerder Georginio Wijnaldum. Donny van de Beek neemt daardoor plaats op de bank. De middenvelder zorgde afgelopen woensdag nog voor de gelijkmaker tegen de Spanjaarden (1-1).

De Boer kiest voor Tim Krul tussen de palen. De sluitpost van Norwich City moest tegen Spanje nog vanaf de bank beginnen. Toen kreeg Marco Bizot de kans als debutant. Bizot neemt nu weer plaats op de bank voor het cruciale duel met Bosnië. Een zege is noodzakelijk om de kans op deelname aan de Final Four in leven te houden. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen