Ook vierde verdediger valt uit: kopzorgen Klopp groeien

15 november 2020, 15:28   Bijgewerkt: 15 november 2020, 18:48

De nachtmerrie voor Liverpool is compleet. Na Virgil van Dijk, Joe Gomez en Trent Alexander-Arnold is ook de vierde verdediger van de beoogde basisopstelling uit de roulatie. Andrew Robertson keert terug naar Liverpool met een hamstringblessure, die hij heeft opgelopen tijdens een interlandtrip met Schotland. Robertson is direct naar huis gestuurd.

De Schotse bondscoach Steve Clarke hoopt daarmee collega Jürgen Klopp een goede dienst te bewijzen en te zorgen dat Robertson snel kan herstellen. Volgend weekend neemt Liverpool het op tegen Leicester City, waar het met een flink gehavend team zal moeten aantreden. Eerder gaf Clarke al aan te twijfelen of hij vanavond mee kon doen tegen Slowakije. "Hij is ons grootste twijfelgeval."

Klopp kampt zodoende met nóg meer defensieve kopzorgen. Ook middenvelder Fabinho, die voor de gelegenheid regelmatig als centrumverdediger acteerde, is een tijd uit de roulatie. Achterin heeft hij nog de beschikking over Joel Matip, Sepp van den Berg, Nathaniel Phillips, Neco Williams en Kostas Tsimikas, die in het verleden voor Willem II speelde. Liverpool moet komend weekend winnen van Leicester City om de koppositie te heroveren.

Klopp zal vooral hopen dat hij in december weer de beschikking heeft over een deel van zijn diekenboeg. Dan wacht het tweede Champions League-treffen met Ajax. Naast de afwezige verdedigers moeten The Reds het ook doen zonder Thiago, Alex Oxlade-Chamberlain en de met corona besmette Mohamed Salah.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen