Chilwell over Ziyech: "Knap met zulke smalle benen"

15 november 2020, 09:08   Bijgewerkt: 17 november 2020, 18:54

Hakim Ziyech maakt indruk tijdens zijn eerste weken als speler van Chelsea. De van Ajax overgenomen technicus behoort nu al tot de dragende krachten van de Londense topclub en maakt indruk op zijn ploeggenoten. Ook mede-aankoop Ben Chilwell staat geregeld met open mond te kijken naar de kwaliteiten van de linkspoot.

Vooral zijn trapvermogen is volgens Chilwell indrukwekkend. "Ik heb zelden iemand gezien met een betere pass", stelt de linksback in gesprek met Soccer AM. "Zijn linkervoet is van een andere orde. Tegen FK Krasnodar (in de Champions League, red.) stonden we voor het eerst samen in de basis. Hij heeft minstens drie of vier van die diagonale passes naar me verstuurd. Voor iemand met zulke smalle benen zijn van die passes over 50 à 60 meter erg knap." 

Ziyech werd een paar maanden geleden voor 45 miljoen euro opgepikt bij Ajax, een transfer die in Engeland nu al wordt bestempeld als koopje. Ziyech was in zijn eerste weken geblesseerd, maar was nadat hij fit werd verklaard direct basisspeler. In vier wedstrijden in de Premier League was hij al bij evenveel goals betrokken: één treffer en drie assists.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen