Hiddink eindelijk aan de slag bij Curacao: "Voor alle partijen goed"

15 november 2020, 00:00

Guus Hiddink is eindelijk aan de slag als bondscoach van Curaçao. Al in augustus werd bekend dat de Nederlandse trainer de leiding moest overnemen van Remko Bicentini, maar die weigerde mee te werken aan zijn gedwongen vertrek. Wat volgde was een rechtszaak en een lange soap, die deze week tot een einde kwam. 

"Ik heb hem (Bicentini, red.) veertien dagen geleden gebeld naar aanleiding van de situatie", vertelde Hiddink zaterdagavond aan FOX Sports. "Het duurde allemaal veel te lang. Waar de oorzaak lag weet ik niet. Dat is ook niet mijn pakkie-an. Ik heb hem gebeld dat de situatie toch door moest gaan, dat de jongens hun volgende stap moesten zetten. Daar had hij begrip voor. Inmiddels zijn ze eruit gekomen deze week, dat is voor alle partijen goed."

Hoewel de wedstrijden van het land door corona nog even zijn uitgesteld, wil Hiddink met Curaçao de uitdaging aan gaan om zich te kwalificeren voor het WK van 2022. "Dat zijn geen eenvoudige stappen. Je moet eerst door in de poule en dan kom je in een latere fase tegen nog grotere landen, zoals de Verenigde Staten en Mexico. Daar moet je ook nog het gevecht mee aan. Het zijn allemaal stappen die gemaakt moeten worden. We gaan kijken hoe ver we komen en of het gaat lukken. Ik heb er heel veel plezier in."

Hiddink beschikt over een aantal bekende namen, zoals Cuco Martina, Juninho en Leandro Bacuna en Brandley Kuwas. Hij hoopt voetballers voor Curaçao te kunnen strikken die net buiten de boot vallen voor het Nederlands elftal. "Ik snap dat jongens in Nederland die rond de 20, 21 zijn en tegen Oranje aan zitten, de keuze voor Curaçao nog even uitstellen. Maar zodra ze het gevoel hebben dat ze niet bij de eerste veertig geselecteerden voor Oranje zitten, is er een andere weg voor ze om te kijken waar ze sportief het hoogste kunnen halen. Er zijn een aantal spelers die daarvoor in aanmerking komen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen