Steijn ondanks zege ontevreden: "Basisdingen die niet goed gaan"

14 november 2020, 21:47   Bijgewerkt: 14 november 2020, 22:06

Maurice Steijn zag zijn NAC Breda tegen Telstar opnieuw ploeteren. De ploeg won uiteindelijk met 1-0, maar had ondanks een aanvallende formatie erg veel moeite om tot kansen te komen. De trainer is dan ook niet tevreden, zo laat hij na afloop van de wedstrijd blijken.

"We zijn in heel veel situaties slordig en verspelen te makkelijk de bal", begon de analyse van Steijn voor de camera van FOX Sports. "Er zijn basisdingen die niet goed gaan. Dan heb ik het over balaannames, de juiste snelheid, de juiste positie innemen in het aanvalsspel, vuile meters maken voor elkaar. Dan zie je dat Telstar bij vlagen gewoon veel beter speelt dan wij. Dat is de realiteit."

Hoewel Steijn koos voor een andere, zeer aanvallende aanpak, denkt hij niet dat daar de oorzaak lag. "Ik weet niet of dat aan de voorhoede ligt. Ze kregen weinig aanvoer, het veld was heel groot. Telstar koos er heel bewust voor om overal één op één te spelen. Ik denk dat zij dachten dat wij het zwaar hadden, met de derde wedstrijd in zes dagen. Wij moesten daardoor strijd leveren en als je dan de bal hebt moet je zuinig zijn. Dat hebben we zeker in de tweede helft nagelaten."

Lees ook: Aanvallend NAC Breda met veel moeite langs Telstar

Uiteindelijk werd de ploeg van Steijn gered door linksback Jethro Mashart, die tijdens zijn invalbeurt al na twee minuten het net vond. "We brachten hem en DJ (Buffonge, red.) om iets meer rust aan de bal te krijgen. We waren in die fase elke bal heel snel kwijt, dus we hebben er bewust voor gekozen om deze twee voetballende spelers in de ploeg te brengen en 4-3-3 te gaan spelen. In die fase leek het iets beter te worden. Dan ben je gelukkig dat de man die je inbrengt ook de goal maakt", aldus Steijn.

Lees ook: Verrassende matchwinner Mashart: "Hij zat er aardig in"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen