Aanvallend NAC Breda met veel moeite langs Telstar

14 november 2020, 21:38

NAC Breda heeft zaterdagavond met erg veel moeite gewonnen van Telstar. Invaller Jethro Mashart maakte in de 68e minuut de bevrijdende openingstreffer. Het bleef bij 1-0, onder meer omdat Telstar-doelman Jasper Schendelaar in de absolute slotfase de bal op de Bredase lat kopte.

Trainer Maurice Steijn begon met aanvallende intenties aan het duel tegen Telstar. In een 3-5-2-formatie was plek voor zowel Sidney van Hooijdonk als Mario Bilate. Ook Nick Venema stond aan de aftrap "De intenties zijn duidelijk", sprak de trainer voor de wedstrijd voor de camera van FOX Sports. Het bleef bij intenties, want de ploeg van Steijn kwam nauwelijks in de buurt van de vijandelijke zestien.

Pas in de tweede helft, toen NAC na enkele wissels weer terugschakelde op 4-3-3, wist het de wedstrijd naar zich toe te trekken. Jongeling Mashart stond pas twee minuten op het veld, toen hij op fraaie wijze de 1-0 binnen chipte. Met veel geluk sleepten de Brabanders de voorsprong over de streep. In de absolute slotfase was het zelfs doelman Jasper Schendelaar die namens Telstar de grootste kans op 1-1 kreeg. Uit een hoekschop kopte hij de bal tegen de lat.

NAC meldt zich na de overwinning op plek drie van de Eerste Divisie. De ploeg staat op 24 punten, vier minder dan koploper De Graafschap en drie minder dan Almere City, dat morgen nog in actie komt tegen SC Cambuur (de nummer vier met 22 punten). Telstar zakt naar plek elf op de ranglijst.