Ekkelenkamp speelt meer dan verwacht: "Ik heb wat geluk gehad"

14 november 2020, 19:55   Bijgewerkt: 14 november 2020, 20:14

Jurgen Ekkelenkamp kreeg dit seizoen vooralsnog meer speeltijd dan hij vooraf verwacht had. Dat vertelt de Ajax-middenvelder in gesprek met FC Afkicken. Onder meer de blessure van Mohammed Kudus leverde de jeugdexponent de nodige minuten op.

"Ik zit er wel lekker in", zo vertelde Ekkelenkamp. "Ik speel veel, maak mijn minuten. Dat had ik eigenlijk niet verwacht. Ik heb ook wel wat geluk gehad, omdat Kudus geblesseerd raakte. Toen kwam er een plekje vrij en dus ook minuten voor mij. Als iemand geblesseerd raakt, dan heeft de ander een beetje geluk", erkende de Ajacied.

Ook in de Champions League kon Ekkelenkamp op wat minuten rekenen. De middenvelder viel in tijdens het duel tegen Liverpool en stond aan de aftrap van de ontmoeting met FC Midtjylland. "Ik speelde lekker mee en we kwamen snel op 2-0", vertelde Ekkelenkamp over laatstgenoemde wedstrijd. Hij werd na 45 minuten vervangen door Davy Klaassen, die door een positieve coronatest in eerste instantie niet in actie zou komen, maar op het laatste moment toch af mocht reizen. "Ik werd er in de rust dan wel uitgehaald, maar dat was een soort van afgesproken. Ik wist het vooraf niet echt, maar ik wist dat Davy er ineens aankwam. Toen dacht ik wel al dat er in de tweede helft een wissel aankwam." 

Hoewel Ekkelenkamp bij Ajax redelijk veel speelt, had hij wellicht meer minuten kunnen maken namens FC Twente. De club uit Enschede wilde de middenvelder graag huren, maar Ajax wilde hem liever in Amsterdam houden. "Aan de ene kant vond ik het wel een beetje jammer, maar aan de andere kant is het wel een signaal dat ze nog vertrouwen in je hebben en dat je voor je plek moet gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen