Dilemma voor Noorwegen na coronabesmetting Elabdellaoui

Dilemma voor Noorwegen na coronabesmetting Elabdellaoui

14 november 2020 – De Noorse voetbalbond vreest morgen (zondag) niet in actie te mogen komen tegen Roemenië. Na een positieve coronatest van rechtsback Omar Elabdellaoui eisen de Noorse gezondheidsautoriteiten dat de gehele ploeg in quarantaine gaat. Wanneer er niet gespeeld wordt, dreigt volgens de UEFA-regels een reglementaire overwinning voor Roemenië.

Dat schrijft de Noorse voetbalbond op de eigen website. Daarbij meldt de bond dat de vlucht naar Boekarest, die vandaag op het programma stond, voorlopig is uitgesteld. Na de positieve test van Elabdellaoui is de rest van de selectie - onder wie ook AZ-speler Fredrik Midtsjø - al meerdere malen negatief getest. Toch kunnen hier volgens de gezondheidsautoriteiten nog steeds wel degelijk besmettingen tussen zitten. 

Eerder deze week gooide corona voor de Noren al roet in het eten bij een vriendschappelijke wedstrijd. Toen was het tegenstander Israël dat een positieve besmetting meldde. Het duel tegen Roemenië staat morgen om 20:45 uur op het programma. 

gerelateerd