Hoofdrol Neres bij debuut Danilo bij Brazilië O23

14 november 2020, 16:30

David Neres (op archiefbeeld) heeft zijn visitekaartje afgegeven bij de nationale ploeg van Brazilië onder 23 jaar. De buitenspeler gaf twee (in)directe assists bij de 0-1 zege op Zuid-Korea, maar ging bij het tegendoelpunt ook pijnlijk in de fout en ontsnapte bovendien aan een rode kaart. FC Twente-aanvaller Danilo en PSV'er Mauro Júnior kwamen pas vlak voor tijd binnen de lijnen.

Dat was voor de door de blessure bij Ajacied Antony opgeroepen aanvaller overigens geen schande, want met Matheus Cunha (Hertha BSC) en Reinier en Rodrygo (beide Real Madrid) stonden er naast Neres grote namen op het veld. Desondanks kwamen de Brazilianen al snel op achterstand, nadat Neres de bal ongelukkig had ingehouden, schoot Lee Dong-Gyeong via een Braziliaans been de 1-0 tegen de touwen.

Gelukkig voor Neres herstelde hij zich knap: met en uitstekende voorzet bereikte hij Rodrygo, wiens kopbal werd gekeerd door de keeper, maar de rebound van Cunha was wel raak. De 2-1 in het tweede bedrijf kwam op een soortgelijke manier tot stand, alleen ditmaal schoot Neres en liep Rodrygo de bal het doel in de rebound. De Ajacied mocht overigens blij zijn dat hij op dat moment nog op het veld stond, want zijn 'kopstootje' van eerder werd slechts afgedaan met geel.

In de absolute slotfase mochten Danilo en Júnior nog even meedraaien met De Goddelijke Kanaries, nadat Reinier het vriendschappelijke duel al had beslist. Voor de Onder-23 van Brazilië wacht komende dinsdag nog een oefenduel met Egypte Onder-23, alvorens de spelers terugkeren naar hun clubs.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen