Van Ginkel nadert rentree bij PSV: "Ik ben er bijna"

Van Ginkel nadert rentree bij PSV: "Ik ben er bijna"

14 november 2020 – Marco van Ginkel gaat dit seizoen nog van waarde zijn van PSV. Daar is de middenvelder van de Eindhovenaren, die wordt gehuurd van Chelsea, zelf volledig van overtuigd. De afgelopen jaren kampte hij met veel en zwaar blessureleed. "Ik voel me goed en moet telkens de juiste balans zien te houden. Drie of vier keer per week doe ik nu mee met de groep en ik ben er bijna."

Dat laat hij weten tegenover het Eindhovens Dagblad over zijn fitheid. "Het belangrijkste is om de laatste stappen op een verantwoorde manier te zetten om straks het hele hersteltraject te kunnen verzilveren", stelt Van Ginkel, die geen datum voor zijn rentree durft te noemen. De kans dat het voor de jaarwisseling is, lijkt weliswaar klein. De huurling schat in nog enkele maanden - hoogstens iets eerder of later - wedstrijdfit te zijn. 

"Via de trainingen wordt duidelijk hoe het allemaal gaat verlopen. Op een gegeven moment speel ik misschien mee bij een elf tegen elf", weet Van Ginkel uit ervaring. "En daarna weer meer. Ik ben blij dat ik hier ben en voel me prettig. De staf en spelersgroep is dan wel grotendeels veranderd, maar verder is veel hetzelfde."

Dan rest wel de vraag: waar ziet Van Ginkel zichzelf spelen op het toch wel overvolle middenveld van PSV. "Ik kan overal op het middenveld spelen. De plek aan de buitenkant ligt me misschien wat minder, maar in een iets vrijere rol kan dat wel. Ik wil in de loop van dit seizoen mijn rentree maken en natuurlijk wil je daarna altijd meer. Aan mijn motivatie en inzet zal het niet liggen."

gerelateerd