Ziyech en debutant Aboukhlal helpen Marokko aan ruime zege

13 november 2020, 22:24

Hakim Ziyech heeft de goede vorm van Chelsea meegenomen naar de Marokkaanse nationale ploeg. De spelmaker was bij zijn land vrijdag ook de grote man in de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek. Ziyech scoorde twee keer en was de grote uitblinker, terwijl ook AZ-debutant Zakaria Aboukhlal scoorde: 4-1.

Al na tien minuten was Ziyech belangrijk voor Marokko, aangezien hij toen een assist afleverde aan Achraf Hakimi. Louis Mafouta deed namens de bezoekers al snel wat terug, maar daarna nam Ziyech het heft in handen. De speler van Chelsea benutte in de 31ste minuut een penalty en was twee minuten later weer doeltreffend. Naast Ziyech stonden ook Noussair Mazraoui en Sofyan Amrabat in de basis bij de Marokkanen. Zakaria Labyad bleef de hele wedstrijd op de bank.

Dat gold niet voor AZ-aanvaller Aboukhlal. De buitenspeler kwam na een uur in het veld voor Hakimi en was vier minuten later al trefzeker. Dat was bijzonder, aangezien de aanvaller zijn debuut voor de nationale ploeg maakte. Zijn doelpunt betekende de 4-1 en was tevens de laatste goal van de wedstrijd.

Marokko gaat door de driepunter aan de leiding in de kwalificatiegroep. Na drie punten staat de teller op zeven punten. Mauritanië heeft twee punten minder dan Marokko en staat tweede. Daarachter staan de Centraal-Afrikaanse Republiek (drie punten) en Burundi (één punt). De bovenste twee teams plaatsen zich automatisch voor de Afrika Cup en dat moet dus geen probleem worden voor Marokko.