Bazoer terug in Oranje? "Kan honderd procent zeker"

13 november 2020, 19:21

Riechedly Bazoer is bij Vitesse bezig aan een goed seizoen en lijkt op de weg terug richting zijn topniveau. De verdedigende middenvelder wordt zelfs in verband gebracht met Oranje en dat is volgens Ronald de Boer logisch. Hij denkt dat de 24-jarige speler terug kan komen bij Nederland.

Bazoer speelde tot dusver zes interlands en speelde in 2016 voor het laatst in Oranje. Kan hij terugkeren? Honderd procent", zegt de broer van de bondscoach tegen Voetbal International. "Als hij zich zo blijft ontwikkelen, heeft hij zeker nog kans. Hij speelt zeker goed bij Vitesse, ik vind hem steeds volwassener worden, al zou je dat niet zeggen met die tackle. Dat is nog wel een punt van verbetering, die emoties, weten wanneer je een tackle inzet, dat je slim moet zijn. Dat mag hem niet meer overkomen, nu moet je het lerend vermogen hebben dat het niet meer gebeurt. Op topniveau mag je die fout niet meer maken." De Boer doelt op de domme tackle van Bazoer die hem tegen FC Emmen die hem een rode kaart en een schorsing opleverde.

Hij moet nog altijd zijn belofte inlossen, weet De Boer. "Er is toch niet uitgekomen wat we dachten: Europese top. Hij heeft de potentie om het Nederlands elftal te halen." Zijn positie kan echter nog lastig zijn in Oranje. "In een 4-3-3-systeem gaat hij niet de centrale man achterin worden. In 5-3-2, zoals Nederland tegen Italië speelde, kan hij dat heel goed, dan kan je hem goed gebruiken. Als centrale verdediger heeft hij het lef om in te schuiven, wat Frenkie de Jong ook heeft. Maar zo gaat hij bij Oranje niet spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen