Veerman uit eigen beweging niet bij selectie Jong Oranje

13 november 2020, 20:19

Er heerste vorige week onbegrip toen Erwin van de Looi zijn Jong Oranje-selectie aankondigde. Er was namelijk geen plaats voor Joey Veerman, die bij sc Heerenveen in topvorm steekt. Het onbegrip werd nog groter toen midweeks Azor Matusiwa werd opgeroepen als vervanger van Ryan Gravenberch. De vork blijkt echter iets anders in de steel te zitten.

Dat laat Veerman weten via zijn werkgever sc Heerenveen. De 21-jarige middenvelder heeft namelijk aan Van de Looi te kennen gegeven dat hij liever niet opgeroepen wilde worden. "Allereerst wil ik zeggen dat ik het een eer vind om voor Jong Oranje uit te komen. Vanwege privéredenen wil ik mijn tijd in de interlandperioden voorlopig anders besteden. Dit is de reden dat ik niet ben opgeroepen. Ik focus mij de komende tijd op sc Heerenveen en hoop op een later moment mijn land te kunnen en mogen vertegenwoordigen", geeft hij als uitleg.

Vorige week gaf Van de Looi al aan dat Veerman sowieso nog een optie is om mee te nemen naar het EK van volgend jaar. "We hebben een groep spelers die we nauwgezet volgen richting het EK. Daar hoort Joey zeker bij. Dat hij er nu niet bij zit, betekent zeker niet dat hij uit beeld is", sprak de coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen