Hake tot en met winterstop trainer van FC Utrecht: "Krijgt de kans"

13 november 2020, 15:27   Bijgewerkt: 13 november 2020, 15:41

FC Utrecht is vooralsnog niet bezig met een permanente opvolger voor trainer John van den Brom. De club voert geen concrete gesprekken met mogelijke opvolgers voor de naar RC Genk vertrokken coach. René Hake krijgt namelijk tot en met de winterstop de tijd om zich te laten zien in de Domstad. "Hij krijgt tot de winterstop de kans en als hij het goed doet dan blijft hij ook na de winterstop."

Dat vertelt eigenaar Frans van Seumeren tegenover Veronica Inside, dat het nieuws bevestigd heeft gekregen bij Van Seumeren. Eerder Voetbal International naar buiten dat er nog geen opvolger wordt gezocht voor de komende duels. Het heeft namelijk veel vertrouwen in Hake, die eigenlijk hoofdcoach is van Jong FC Utrecht. Zelf staat hij duidelijk wel open voor een stap naar de hoofdmacht van de club uit de Domstad, waarin Jordy Zuidam al liet weten rustig de tijd te nemen voor de opvolging van Van den Brom. Hij gaf aan te mikken op een 'toptrainer', maar vooralsnog krijgt Hake dus het vertrouwen. 

Lees ook: Kandidaten Utrecht: Fraser

Want ook een langer verblijf van Hake na de winterstop is nog altijd een serieuze optie, zo stelde Zuidam. "Uiteraard is René Hake één van die kandidaten, maar we willen ons daar nog niet aan vast pinnen", gaf de technisch eindverantwoordelijke recent aan. Onder Hake verloor FC Utrecht van Ajax, maar krijgt het met PEC Zwolle een herkansing. In die weken erna wacht voor Hake met Feyenoord, ADO Den Haag, PSV, Fortuna Sittard, FC Emmen en AZ wel een zwaar programma. 

{image[342396][right-half][]}De Jong: "Speelt niks"

Verder tipte SC Cambuur's technisch manager Foeke Booy ook Henk de Jong voor de vacature in Utrecht, zonder zichzelf in de voet te willen schieten. Bij Studio Voetbal gaf hij aan Wim Jonk van FC Volendam een goede optie te vinden, maar gaf daar aan dat ook De Jong als een geschikte optie te zien. De oefenmeester van SC Cambuur vindt het zeer eervol, maar benadrukt dat er niks speelt.

"Van Hooijdonk zei het ook, hé. Ja, dat is leuk. Dat zijn mooie complimenten, dan zie je dat onze speelstijl ook aanspreekt bij anderen. Dat past bij volksclubs", zei de oefenmeester tegenover Omrop Fryslân. "Het is mooi dat je genoemd wordt, maar het is niet aan de orde. Ik ben heel gelukkig bij Cambuur, werk hier heerlijk. Op dit moment speelt er niks, helemaal niks."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen