'PSV hoopt De Jong te behouden, maar begrip als hij wél vertrekt'

13 november 2020, 08:16

PSV hoopt dat technisch manager John de Jong ook de komende jaren in Eindhoven werkzaam blijft. Vanuit AS Roma is er sindskort serieuze interesse in de diensten van de technische man, maar in het Philips Stadion zouden ze hem het liefst behouden. Wel is er begrip als De Jong besluit om te gaan, mochten de Romeinen écht doorpakken met hun interesse.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad in een analyse over de interesse in De Jong. Hij imponeerde afgelopen zomer weliswaar met de komst van bijvoorbeeld Mario Götze, Philipp Max en Eran Zahavi, maar een jaar eerder haalde hij immer miskopen naar PSV, met onder anderen Ritsu Doan, Bruma (beiden inmiddels alweer verhuurd) en Timo Baumgartl. AS Roma heeft grote plannen om de selectie te versterken, waarbij De Jong met Italiaanse scouts een serieuze optie is om de technische baas te worden.

'Hij is niet de eerste kandidaat waarmee is gesproken en mogelijk ook niet de laatste', schrijft het ED echter. 'Het is een gang van zaken die hij begin dit jaar ook niet had kunnen bevroeden. In januari zat de oud-middenvelder nog teleurgesteld in het perszaaltje op trainingscomplex De Herdgang en vertelde De Jong dat hij overwoog om te stoppen als manager bij PSV. De slechte resultaten in combinatie met een on-Eindhovense situatie bij de club had impact op zijn persoonlijk welzijn.'

Lees ook'John de Jong verschijnt op radar van AS Roma'

De Jong werd vervolgens overtuigd om door te gaan en samen met de Duitse coach Roger Schmidt zorgde hij voor enkele verrassingen op de transfermarkt. 'De afgelopen dagen is de belangstelling voor de PSV-manager vanuit Italië concreet geworden. De Jong heeft volgens doorgaans betrouwbare bronnen zijn directe collega in de directie inmiddels geïnformeerd dat hij benaderd is', aldus het ED.

Omdat er dus meerdere kandidaten zijn en De Jong met zijn voorgeschiedenis in Eindhoven niet zomaar wil gaan, is een vertrek nog alles behalve zeker. De bestuurder volgde ruim twee jaar geleden de naar Everton vertrokken Marcel Brands op als technisch directeur bij PSV. Daarvoor was hij als scout en speler werkzaam bij de Eindhovenaren. De Jong ligt nog tot medio 2022 vast bij PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen