Maguire haalt zijn gram, Bellingham (17) maakt interlanddebuut

13 november 2020, 00:08

Terwijl een aantal bloedstollende EK-kwalificatiewedstrijden werd afgewerkt, namen Engeland en Ierland het donderdagavond in een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar op. Het oefenduel op Wembley werd eenvoudig gewonnen door de Engelsen: 3-0.

Harry Maguire opende de score in Londen. De verdediger van Manchester United kopte na ruim een kwartier raak op aangeven van Harry Winks. Een opsteker voor de veelbesproken Maguire, die in de vorige interland van Engeland tegen Denemarken nog een negatieve rol speelde door na een halfuur een rode kaart te pakken.

Het duurde niet lang voordat ook de 2-0 viel. Met een schot in de lange hoek verschalkte Jadon Sancho doelman Darren Randolph. De beslissing in de wedstrijd viel tien minuten na rust al. Vanaf de strafschopstip scoorde Dominic Calvert-Lewin de 3-0. Een kwartier voor tijd gunde bondscoach Gareth Southgate de pas zeventienjarige Jude Bellingham zijn debuut. Het toptalent van Borussia Dortmund mag zich na Theo Walcott en Wayne Rooney de jongste debutant in de Engelse ploeg noemen.

Voor Engeland begint na de oefenpot tegen Ierland het echte werk. Zondag treden de Engelsen in de Nations League aan tegen België. Drie dagen later volgt een duel met IJsland. In de Nations League-groep gaat België met negen punten aan kop. Denemarken en Engeland staan met zeven punten tweede en derde.

Overige uitslag

Wales - Verenigde Staten 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen