Hongarije plaatst zich na krankzinnige slotfase voor EK

Hongarije plaatst zich na krankzinnige slotfase voor EK

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 november 2020 – Hongarije heeft zich donderdagavond tegen koste van IJsland geplaatst voor het EK van volgend jaar. Na een krankzinnige slotfase kwamen de Hongaren als winnaar uit de strijd (2-1). Een paar minuten voor het laatste fluitsignaal leek het EK-ticket nog naar de IJslanders te gaan.

Lang leek het erop dat Péter Gulácsi de schlemiel van de avond zou worden. De doorgaans betrouwbare Hongaarse doelman maakte na tien minuten een verschrikkelijke blunder. Een vrije trap van Gylfi Sigurdsson liet hij door zijn handen glippen, waardoor IJsland op een 0-1 voorsprong kwam.

IJsland nam de vroege voorsprong de verdedigende stellingen in en leek de 0-1 over de streep te trekken. In de slotfase kantelde de finale compleet. Twee minuten voor tijd scoorde Loic Nego, koud in het veld, de gelijkmaker. Een verlenging leek onvermijdelijk, maar in blessuretijd verwerkelijkte Dominik Szoboszlai de EK-droom van Hongarije. Na een solo die hij op eigen helft begon, maakte hij de 2-1.

De Hongaren kunnen feestvieren, maar mogen ook de borst natmaken. Op het EK van volgend jaar zijn zij namelijk ingedeeld in de poule des doods. Portugal, Frankrijk en Duitsland zijn de de groepsgenoten van Hongarije.

Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd