Traoré schittert met twee doelpunten bij Burkina Faso

Traoré schittert met twee doelpunten bij Burkina Faso

12 november 2020 – Lassina Traoré heeft Burkina Faso naar de zege geleid tegen Malawi. De Ajax-spits was donderdagavond twee keer trefzeker tijdens de 3-1 zege in het Afrika Cup-kwalificatieduel. Eigenlijk had Traoré zelfs een hattrick moeten maken.

Traoré maakt een goed seizoen door. Bij Ajax komt de fysiek sterke spits regelmatig aan spelen toe. De ene keer staat hij in de basis, de andere keer gebruikt Erik ten Hag hem als invaller. In alle competities scoorde hij dit seizoen zeven keer in dertien wedstrijden, waarvan vijf keer tegen VVV-Venlo.

Het was voor Traoré wel alweer een tijdje geleden dat hij een doelpunt had gemaakt voor Burkina Faso. Donderdagavond was het weer zover. Tegen Malawi opende hij na twee minuten de score en verdubbelde hij halverwege de eerste helft de marge. In de tweede helft kreeg hij de kans om zijn hattrick te completeren, maar vanaf elf meter miste hij. Malawi maakte tien minuten voor tijd via Gerald Phiri Junior nog de aansluitingstreffer, waarna Bryan Dabo de eindstand op 3-1 bepaalde.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021