Kluivert geduldig bij RB Leipzig: "Je krijgt je plek niet gratis"

12 november 2020, 17:11   Bijgewerkt: 12 november 2020, 17:16

Justin Kluivert wacht geduldig op zijn kans bij RB Leipzig. De 21-jarige buitenspeler verkaste vorige maand op huurbasis naar de Duitse club nadat hij bij AS Roma op een zijspoor was beland. In Leipzig heeft hij nog geen basisplaats veroverd. "Natuurlijk wil ik spelen. Maar je krijgt je plek niet gratis, dat weet ik ook", zegt hij in een interview met de NOS.

Dat hij zich tot nu toe vooral tevreden moet stellen met invalbeurten, stoort hem niet. "Nee, ik heb pas net de eerste maand achter de rug. Ik moet nog steeds leren wat de trainer van me vraagt op bepaalde posities. Dus eerst dat onder de knie krijgen, dan komt het wel", aldus de aanvaller, die uitlegt waarom hij club is veranderd. "Ik had misschien iets nieuws nodig. En dan ben ik blij dat ik naar zo'n club als Leipzig kan. Een topploeg en voor jonge jongens als ik een heel goede stap in de ontwikkeling."

Bij AS Roma heeft Kluivert het niet eens zo slecht gedaan. In twee jaar kwam hij tot 68 wedstrijden voor de Italiaanse club, waarin hij negen keer scoorde en tien assists gaf. Toch is hij, al dan niet tijdelijk, via de achterdeur vertrokken bij de Italiaanse club. Had hij met de kennis van nu Ajax twee jaar geleden verruild voor AS Roma? "Ik weet het niet. Het was wel een sprong in het diepe, maar ik ben ook blij dat ik het heb gedaan. Dingen lopen zoals ze lopen en daarom ben ik nu bij Leipzig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen