Hongarije-icoon Gera bondscoach tijdens cruciaal duel

Hongarije-icoon Gera bondscoach tijdens cruciaal duel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 november 2020 – Honagrije-icoon Zoltán Gera (41, op archiefbeeld als voetballer) staat donderdagavond voor de selectie van de nationale ploeg van zijn land, voor de cruciale wedstrijd in de play-offs van de Nations League tegen IJsland. De 97-voudig international is eigenlijk coach van het O21-team van de Hongaren, maar vervangt keuzeheer Marco Rossi. Hij heeft een positieve coronatest afgelegd en ontbreekt om die reden.

Eerder was Gera al een korte periode assistent-bondscoach van Hongarije, maar vertrok daar om het O21-team onder zijn hoede te krijgen. Samen met assistent-coach Cosimo Inguscio en de rest van de technische staf heeft Gera de verantwoordelijkheid over het cruciale duel met IJsland. De winnaar van de wedstrijd krijgt een rechtstreeks EK-ticket.

Geen Milivojevic bij Servië
Ook Servië komt in actie in die play-offs en neemt het op tegen Schotland. Een forse domper voor de ploeg van Dusan Tadic is dat Crystal Palace-middenvelder Luka Milivojevic (29) ontbreekt. De 39-voudig international heeft een positieve coronatest afgelegd en mag daarom niet in actie komen bij de Serviërs. 

Reacties

gerelateerd