Van Hintum bijna MVP van FC Groningen: "Zit lekker in mijn vel"

12 november 2020, 14:30   Bijgewerkt: 12 november 2020, 14:36

Bart van Hintum is een van de verrassingen dit seizoen bij FC Groningen. De zeer ervaren linksachter (33) is bij vier van de negen Eredivisiedoelpunten van de club betrokken, met één goals en drie assists en alleen Jørgen Strand Larsen (drie goals + twee assists) doet dat beter. "Ik zit lekker in mijn vel; ik kan met de scooter naar de club en alles is hier goed geregeld. Én ik voel me fitter dan ooit."

Dat vertelt hij tegenover het Brabants Dagblad. Daarom heeft binnen de club het bijna niemand meer over de naar FC Utrecht vertrokken Django Warmerdam. "Het staat goed: we staan zevende en krijgen weinig tegen", stelt hij. Eerder was Van Hintum bij Heracles Almelo nog wisselspeler achter de inmiddels naar Atalanta Bergamo vertrokken Lennart Czyborra. "De trainer zei doodleuk: 'Bart, er zit een jonge jongen achter jou, daar kunnen we geld aan verdienen.'"

Met Arjen Robben staat er overigens een nog oudere speler onder contract bij FC Groningen, voor wie Van Hintum ontzettend veel respect heeft, ondanks dat de buitenspeler veel geblesseerd is. "In het begin dacht ik: ik doe even rustig aan, je hebt toch respect voor zo'n grote speler. Maar als je ziet hoe fanatiek hij traint, dan ga je daar zelf snel in mee", stelt hij over de onderlinge duels als linksback en rechtsbuiten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen