Makaay gelooft in Memphis, 'nieuwe Fati' bij Barcelona

12 november 2020, 13:42

Roy Makaay denkt dat Memphis Depay van toegevoegde waarde kan zijn bij FC Barcelona. De voormalig spits, die zelf jarenlang actief was in de Primera Division namens Deportivo La Coruna, snapt waarom de Catalanen interesse hebben. "Als hij naar FC Barcelona gaat, kan hij daar belangrijk worden, omdat hij veel kwaliteiten heeft."

Dat stelt hij tegenover Radio Marca. Wel ziet Makaay in Memphis geen diepe spits. "Het is een hele goede speler, ondanks dat hij na zijn blessure nog niet het niveau heeft gehaald als hij daarvoor had. In mijn ogen is hij overigens geen pure nummer negen", aldus Makaay, die dus wel denkt dat de multi-inzetbare Memphis het niveau van FC Barcelona aankan. Afgelopen zomer was er concrete interesse en die is er nog altijd in de aanvoerder van Olympique Lyon.

Lees ook: Spaanse media: 'Kleurloos duel

Verder werd Makaay ook gevraagd naar de ontwikkelingen van het Barcelona van Ronald Koeman, dat hij naar eigen zegen op de voet volgt. "Ik geniet enorm van Ansu Fati, die elke keer laat zien een heel hoog niveau te halen voor een achttienjarige speler. Ook hou ik van Pedri, een jongen die ik nog helemaal niet kende. Maar als je van voetbal houdt, zie je hem graag spelen. Mooi dat Koeman jonge talenten een kans geeft."

Nieuw talent bij Barcelona

Mogelijk wordt aan het rijtje doorgebroken talenten met Alejandro Balde (17) een nieuwe speler toegevoegd. De linksachter van Barcelona B wordt gezien als heel groot talent, SPORT kopt zelfs 'Een nieuwe Ansu voor Koeman', over Balde, die de volgende speler moet worden die doorbreekt onder de Nederlandse coach. Het is de reden dat Junior Firpo – die door Sergino Dest al voorbijgestreefd was in de pikorde – in de winterstop mag vertrekken.

Balde, die momenteel geblesseerd is, moet dan de nieuwe stand-in worden achter Alba, zo concludeert de ochtendkrant. Normaliter is Balde jeugdinternational, maar gebruikt de interlandbreak nu om weer helemaal fit te worden. Zodra hij in het reserveteam zijn rentree heeft gemaakt, wil Koeman de verdediger – die in de belangstelling stond van Chelsea en Liverpool – een kans geven bij de A-selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen