De Ligt fit voor Juve-rentree tegen Cagliari op 21 november

12 november 2020, 13:21

Matthijs de Ligt staat voor zijn rentree bij Juventus. De centrale verdediger sloot eerder al aan bij de groepstraining, maar kan tegen Cagliari op 21 november dan ook daadwerkelijk zijn rentree maken bij de Oude Dame. Daarmee verloopt zijn herstel volgens het geplande schema. Ook Alex Sandro is dan weer inzetbaar.

Dat schrijft Sky Sports Italia met zekerheid. De centrale verdediger lag de laatste maanden uit de roulatie met een schouderblessure, maar kan zijn debuut onder Andrea Pirlo gaan maken in de Serie A. Eerder hintte de oefenmeester al naar de rentree van de Nederlandse centrale verdediger, maar speeltijd voor deze interlandbreak bleek toch te vroeg te komen.

Zodra De Ligt weer fit is, komt hij terecht in een systeem met vijf verdedigers, waarbij Giorgio Ghiellini en Leonardo Bonucci samen met De Ligt het centrum moeten vormen. Alle centrale verdedigers van Juventus kampten dit seizoen al met een blessure, maar het lijkt erop dat over een kleine twee weken twee van de drie centrale verdedigers inzetbaar zijn. Alleen Chiellini wordt dan nog niet terugverwacht, net als Federico Chiesa, die beide naar verwachting nog een maand afwezig zijn.

Afgelopen seizoen bewees De Ligt na een moeizame start zijn waarde voor Juventus en kreeg veel complimenten. Alex Sandro stond langs de kant met een hamstringblessure, maar kan tegen Cagliari eveneens zijn rentree maken. De Ligt onbreekt om die reden ook momenteel nog bij het Nederlands elftal. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen