Trainerskerkhof bij FC Dordrecht: "Ik heb vier fouten gemaakt"

12 november 2020, 12:49   Bijgewerkt: 12 november 2020, 12:54

FC Dordrecht's algemeen directeur Hans de Zeeuw baalt van het ontslag van trainer Harry van den Ham. De oefenmeester annex technisch directeur werd ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten, maar achteraf had de club hem niet eens aan moeten stellen als coach. "Als ik ergens spijt van heb, heb ik spijt van zijn aanstelling. Als je ziet hoe we nu uit elkaar gaan, dat is niet leuk. Harry is hierdoor beschadigd. Achteraf is het geen slimme zet van mij geweest. Dat neem ik mijzelf kwalijk."

Dat stelt De Zeeuw tegenover RTV Rijnmond over het ontslag van de man, die eerder nog zo succesvol was met FC Dordrecht. De club staat momenteel laatste in de Eerste Divisie en dat is dus zeker niet zoals gewenst. "Harry heeft aangegeven voor het linkerrijtje te gaan, wij tussen plek 11 en 14. We hebben nu al veel punten gemorst, dus plek 14 lijkt mij het meest realistisch."

Toch is Van den Ham zeker niet de eerste trainer die sneuvelt de laatste jaren. Ook Gérard de Nooijer, Scott Calderwood, Claudio Braga werden ontslagen. "Ik heb nu vier keer een fout gemaakt", erkent De Zeeuw, die nog de enige overgebleven directeur van de club is. "Ik baal er van hoe het is gelopen, al heeft het met elke trainer zijn eigen verhaal. Maar dat dit teveel trainers zijn, dat is duidelijk." En dus zal er een opvolger moeten komen, al is er interesse genoeg vanuit diverse trainers. "Ik hoop dat er een goede trainer komt en wat rustiger wordt." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen