Löw complimenteert Max: "Heeft een goede prestatie neergezet"

Löw complimenteert Max: "Heeft een goede prestatie neergezet"

12 november 2020 – PSV-verdediger Philipp Max heeft indruk gemaakt op de Duitse bondscoach Joachim Löw. De verdediger van de Eindhovenaren gaf binnen een kwartier zijn visitekaartje af met een assist op Gian-Luca Waldschmidt, een andere debutant bij de Duitse ploeg. De keuzeheer was zodoende onder de indruk.

"Philipp heeft een goede prestatie neergezet", toonde Löw zich content met de verdediger. "Hij heeft veel aanvalsdrang, met voorzetten achter de verdediging. De assist was een superactie van hem, heel erg goed voorbereid. Sowieso speelde hij erg goed." Na zeventig minuten werd de PSV'er naar de kant gehaald en vervanger door Nico Schulz.

De back was zelf ook content met zijn optreden tegen Tsjechië. "Dit is een bijzondere dag voor mijn familie en vrienden", glimlachte Max in de Duitse media. "Na tien minuten keek ik op de klok en dacht ik tevreden te kunnen zijn (zijn vader kwam tot zeven minuten als interantional, red.). Ik ben heel blij en gelukkig met mijn eerste interland." De komende twee duels speelt Duitsland tegen Oekraïne en Spanje voor de Nations League.

Bekijk ook: Assistkoning Max toont handelsmerk bij debuut in Duits elftal

gerelateerd