Curaçao heeft zaak rondom Bicentini nog niet afgehandeld

12 november 2020, 11:11

Curaçao is nog altijd niet uitonderhandeld met Remko Bicentini. De voor Guus Hiddink aan de kant geschoven bondscoach is het niet eens met de procedure en staat om die reden in Willemstad tegenover de rechter voor een kortgeding. "De bond wil via de rechter afdwingen dat ik een vrijbrief geef aan Hiddink om toch te gaan trainen met de nationale ploeg, ondanks dat het met mij nog niet is opgelost."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf over de rechtszaak. Hiddink heeft aangegeven pas in te willen stappen als alles met Bicentini afgehandeld is. Dat zou ook met deze rechtszaak zelfs nog niet gebeuren. "Ik verbaas me daarover, want ik vind dat dit niet aan mij is. Het is een erecode en daar zou Hiddink zich aan moeten houden, los van wat ik ervan vind", aldus de coach, die nog altijd niet wil meewerken aan zijn vertrek.

"Mijn wens was in eerste instantie om terug te keren als bondscoach, omdat de resultaten goed waren en ik jarenlang mijn hele ziel en zaligheid in dit project heb gestopt", stelt hij. En de afwikkeling die gedaan moet worden, ging ook nog eens niet vlekkeloos. "Er zijn twee schandalige voorstellen gedaan door de bond van Curaçao, echt respectloos. De enige oplossing voor deze situatie is dat Curaçao op een respectvolle wijze mijn contract afhandelt."

Lees ook: Hiddink schrikt van chaos Curaçao: "Anders blijf ik weg"

Hiddink en Bicentini hadden inmiddels contact. De ervaren Nederlandse coach wil toch met de groep aan de slag, omdat het anders allemaal veel te lang stilligt. "Op zichzelf heb ik daar begrip voor. Alleen ligt de sleutel niet bij mij, maar bij de bond die niet met een normale regeling komt. Ik snap Hiddink niet. Hij is 74 en heeft al zoveel meegemaakt. Van zo iemand verwacht je niet dat hij het drie maanden lang zo op zijn beloop laat." Volgens Bicentini had Hiddink moeten zeggen dat het opgelost moest worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen