Nilis gestopt in Turkije, maar hoopt op functie in voetbalwereld

Nilis gestopt in Turkije, maar hoopt op functie in voetbalwereld

12 november 2020 – Luc Nilis (53) hoopt nog altijd aan het werk te kunnen blijven in de voetballerij. Na een avontuur bij Ankaragücü (Turkije) zit de voormalig Belgisch aanvaller momenteel clubloos thuis, maar als het aan hem ligt, duurt dat niet te lang. "Spelers iets leren, daar geniet ik nog altijd van", doet hij een open sollicitatie.

Dat vertelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. "Ik kende de trainer Fuat Çapa goed, omdat ik in het verleden al met hem bij Kasimpasa had gewerkt. Dat gaf in augustus de doorslag om voor Ankaragücü te kiezen", stelt Nilis. "Om eerlijk te zijn viel het me niet mee en dat lag vooral aan de coronacrisis. We hadden op het meest kwade ogenblik elf of twaalf besmettingen bij de ploeg en ik leefde een hele periode alleen nog maar op een hotelkamer."

En dus werd de voormalig voetballer eenzaam en kwam hij in actie. "Ik heb op een gegeven moment bij de clubleiding aangegeven dat ik me niet fijn meer voelde bij de hele situatie. Je zit ineens in een land waar je de taal niet spreekt en amper nog naar buiten kunt. Gelukkig was er alle begrip en zijn we daar netjes uitgekomen", aldus Nilis, die wel weer snel hoopt aan de bak te kunnen.

"Bij een kleinere club kan ik een rol als trainer voor de aanvallers combineren met een functie als assistent. Ik ben momenteel ook bezig om mijn UEFA A-diploma te halen, waarmee je dat op het hoogste niveau kunt doen. In een professionele jeugdopleiding zou ik ook best willen werken. PSV? Daar sta ik altijd voor open", aldus Nilis. Tussen 2014 en 2018 was hij als spitsentrainer aan de slag bij PSV. De twee jaar daarna vervulde hij die functie in De Koel bij VVV, waarna hij naar Turkije vertrok.

gerelateerd