Spaanse media: 'Kleurloos duel, Memphis veelzijdig'

12 november 2020, 09:35

De Spaanse media staan weer vol over het Nederlands elftal. Tijdens oefenwedstrijd was er veel aandacht voor FC Barcelona-target Memphis Depay, de prestaties van het tweede team van Spanje én alle spelers die acties zijn in de Primera Division. 

Memphis Depay genoot vanuit de interesse van FC Barcelona uiteraard de nodige aandacht vanuit de Spaanse media. 'Zijn veelzijdigheid kan een meerwaarde zijn voor Barcelona, als hij in januari wordt gehaald', verwacht El Mundo Deportivo, ondanks het mindere optreden van Memphis tegen Spanje. Ook zijn verdedigende acties werden gezien. 'Hij offerde zich op om Héctor Bellerín af te stoppen' SPORT zag vooral dat Memhpis werd afgestopt door Eric García, die ook in de belangstelling staat van de Catalanen en als 'winnaar van het tweeluik' van het veld stapte.

'De liefde van Barcelona-trainer Koeman voor Memphis, dankt hij vermoedelijk aan zijn beweeglijkheid', schrijft Marca over de interesse vanuit Catalonië. 'Maar hij liet woensdagavond ook zien geen goalgetter te zijn.' Georginio Wijnaldum kreeg, als voormalig target van FC Barcelona, ook wat extra aandacht. Hij viel de Spaanse media, behalve zijn power en loopvermogen, echter weinig op.

Over de wedstrijd waren de Spaanse media duidelijk: Spanje speelde met een 'testteam' (El País), ook wel 'Spanje B' (El Mundo Deportivo) genoemd. Het overvolle speelschema wordt nogmaals gekraakt door Marca. 'Van Dijk, De Ligt, Ansu Fati, Navas, Carvajal of Thiago, om er maar een paar te noemen, waren er niet bij en dat maakte de wedstrijd kleurloos', vond de Madrileense krant.

Lees ook: Krantenoverzicht: 'Winnende puzzel De Boer nog niet gelegd'

Frenkie de Jong kreeg wel positieve recensies, wat niet bepaald gold voor Luuk de Jong, die een ongelukkige indruk maakte. Dat Spanje remiseerde in Amsterdam, vond AS een positief resultaat. 'Spanje koos voor vrijwel volledig een tweede team, terwijl De Boer met veel vaste waarden begon. De coach wilde deze kans om te winnen duidelijk niet missen, na zijn ongelukkige start als bondscoach.'

De kranten in Spanje vonden de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA er geen die de wijlen naamgeven van het stadion zou hebben bekoord. Pluspuntje aan de kant van Oranje werd door El Desmarque nog benoemd: Calvin Stengs had in hun ogen een goede invalbeurt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen